Mitä kyltit tarkoittavat?

MitaKyltitTarkoittavat

Jos sinä olet yhtään niin kuin me täällä Kasper Diem -blogissa olet ehkä huomannut että kaupungin talot ovat täynnä erilaisia kylttejä. Mutta mitä ne oikeasti tarkoittavat? Me otimme selvää.

Mitaleita3

Mitalikokoelma
Tämä on ehkä tavallisin kylttityyppi mitä kaupungingilla voi nähdä – rykelmä pieniä mitaleita. Se tarkoitaa tietenkin että kadunkulma on palkittu. Juuri tämä paikka on voittanut mm. Liégen kansainvälisillä elintarvikemessuilla kultamitalin vuonna 1928. Samoilla messuilla palkittiin myös Sisu-pastilli ja Koff-olut, minkä lisäksi Paavo Nurmi juoksi siellä Suomen maailmankartalle – hieno tilaisuus kaikenkaikkiaan!

Siffror

Punaisia kylttejä valkoisin numeroin
Yksitoistatuhatta vuotta sitten viime jääkauden aikan merenpinta oli Helsingissä (silloin Itä-Ruotsi) tällä tasolla. Ja sen päällä tietenkin vielä hulluna jäätä. Hienovarainen muistutus siitä miten onnekaita olemme tänä päivänä. Kyltin suunnittelija on myös keksinyt jääkaappirunousmagneetit.

HKK

HKK/HSG
Tämä kyltti taas tarkoittaa että talossa on erittäin kova vedenpaine, oikeastaan vähän liian kova. Kraanojen kanssa tulee siis olla erityisen varovainen.

Liten skylt

Metallisoikio
Joskus sokeilla ihmisillä voi loppua puhelimen akku kaupungilla ollessaan. Harva näkevä tosin tietää että tämän kyltin takana on latauspistoke (Nokia Lumia). Todiste siitä että elämme maailman parhaassa, ihmisen kokoisessa yhteiskunnassa.

TIOd300

T-kyltti
Jos näet tämän kyltin se tarkoittaa että talon runko on epätyypillisesti rakennettu seleenista, ja että se toimii siten isona luonnollisena GSM-mastona. Talo jonka lähistöllä puhelimessa on aina täydet palkit.

Cosa Nostra

Europa Nostra
Tässä kannataa sitten olla erityisen varovainen, sillä talo on eurooppalaisen mafian (”European Cosa Nostra”) suojeluksessa, ja ollut pitkälti yli kaksikymmentä vuotta. Se että American Express vielä sponsoroi on todiste siitä että mafian lonkerot todellakin ulottuvat kaikkialle.

Censored

Peitetty kyltti
Tämä taas on itseasiassa vain viiden markan kolikko 80-luvulta joka on pultattu seinään ja myöhemmin peitetty maalilla. Kannattaa irrottaa jos löytää, sillä siinä on kiva jäämurtajan kuva kääntöpuolella, ja jäärmurtajat ovat nyt pinnalla. Parhaiten irrottaminen onnistuu Babylonian sypressipuusta tehdyllä seipäällä.

Kyltit – mitä kaikkea ne kertovatkaan!


0 Shares
Tagged ,

Leave a Reply