Viisi täysin keksittyä faktaa Hulluista Päivistä

13090426021f2c4873

Tavaratalo Stockmannilla on tällä hetkellä jälleen kerran menossa suositut Hullut Päivät. Tämä alennusmyyntitempaus on monille vuoden odotetuin tapahtuma koska se mahdollistaa sen että voi halveksien kertoa kaikille miten ”turha tapahtuma” on kyseessä. Tämä lisää ylemmyydentunnetta. Paremmuuttaan ihmisenä voi myös osoittaa lauseella ”voi kun ihmiset ostaisivat vain sen minkä tarvitsevat eikä sortuisi turhuuksiin”.

Sen jälkeen voikin lounastunnilla piipahtaa Hulluilla Päivillä, ihan vaan vilkaisemassa. Koska ainahan sieltä jotain kivaa tarttuu mukaan.

Mutta mitä oikeastaan tiedämme Hulluista Päivistä? Tässä Kasper Diem -blogin viisi täysin tuulesta temmattua faktaa.

1. Moni väittää että Helsingin keskustan tavaratalon edessä olevaan kello tuntuisi pyörivän vähän nopeammin Hullujen Päivien aikaan, mikä pitää paikkansa. Vuodesta 1994 saakkaa kelloon on nimittäin tapahtuman aikaan asennettu lisämoottori lisäämään pyörimisnopeutta. Tämä on osoittanut lisäävän ostoshalukkuutta.

2. Viime vuoden tapaan monia Hullujen Päivien tuotteita myydään nyt myös nettikaupassa. Tänä vuonna uututeena on lisäksi hauska käyttöliittymä missä vaatteita täytyy hiirellä hieman penkoa ennen ostamista.

3. Hullujen päivien aikana somisteena käyttämät ilmapallot eivät normaaliin tapaan sisällä heliumia vaan ilokaasua, ja  henkilökuntaa on opastettu päästämään välillä tätä kaasua shoppailuilmaan. Ossssstakaaa.

4. Vuonna 2003 erä tarjousrintaliivejä kasteltiin koemielessä vedellä juuri ennen ovien avaamista, mutta ne myytiin siitä huolimatta loppuun 12 minuutissa. Vuonna 2002 samanlainen kuiva erä myytiin loppuun 44 minuutissa.

5. Tapahtuman maskottina toimiva Haamu on ihan oikea aave joka menehtyi vuonna 1986 ensimmäisten Hullujen Päivien tungoksessa Turussa. Henkiolento vannoi aluksi kostavansa kuolemansa Stockmann-konsernille, mutta on tänä päivänä yhtiön palveluksessa.

Muistakaa että jos yhdestäkin näistä keksityistä faktoista saadaa kehitettyä urbaani legenda olemme erittäin tyytyväisiä täällä Kasper Diem -blogissa.


0 Shares
Tagged

2 thoughts on “Viisi täysin keksittyä faktaa Hulluista Päivistä

  1. Heli says:

    Eikös kelloa kannattaisi hidastaa, että kaupantekoon jää enemmän aikaa?

  2. Nuukamuiskunen2 says:

    Joudun taas selittelemään työtovereille avokonttorissa: Anteeksi mutta minua hieman naurattaa.

Leave a Reply