Sini Sabotage viruu Pasilassa kansainvälisen TV-formaatin vankina

FreeSini

Kasper Diem / Pasila

Suomalainen rap-artisti Sini Sabotage istuu tälläkin hetkellä Pasilassa tuomarina MTV3:n järjestämässä Idols-nimisessä TV-ohjelmassa. Jos mitään odottamatonta ei tapahdu häntä saattaa odottaa monen vuoden tuomarointi samassa ohjelmassa, mikä on kohtuuttoman kova rangaistus hip-hop-tottelemattomuudesta.

Kansainvälisen media-asiantuntija Bo Hagerin mielestä tilanne on vakava.

”Ihmiset eivät oikein taida ymmärtää ettei Sini Sabotage ole Idols-tuomari, hän on kansainvälisen TV-formaatin vanki. Se ei ole mukavaa. Sivistysvaltiona me emme voi vain seistä vieressä katsomassa kuinka hänet pakotetaan tähän valmiiksi konspetoituun muottiin. Suomen valtion on tehtävä kaikkensa jotta saamme Sinin takaisin kadulle mihin hänen rap-taitonsa kuuluu!

Suomen lehdistössä ja internetin keskustelupalstoilla on myös viime aikoina keskusteltu vilkkaasti siitä tekikö Sini oikein vai väärin ottaessaan tämän tuomarointitehtävän vastaan.

”En pidä tästä yhtään” kommentoi nimimerkki ”Äippäliini” pienten lasten vanhemmille suunnatulla internetin keskustelupalstalla. ”Kaikki Idols-tuomarointi pitäisi jättää Jone Nikulan hoidettavaksi. Jone Nikula on ihana.”

Kadulla pysäytetty Saarenmaan Jukka, 51, taas on tuomaroinnin puolella.

”Pötyä. Kaikki tietävät että Idols-tuomarointi on hip-hopin viides elementti” Saarenmaa toteaa ja katsoo syvälle silmiin. ”Ja joskus on tehtävä asioita jotka eivät menee täysin hip-hopin lakien mukaan. Levikset repee on muuten hyvä biisi.”

Nimimerkki ”Äippäliini” taas ei antaisi armon mennä oikeudesta.

”Kyllä se tiesi mihin se ryhtyi kun lähti mukaan leikkiin” tuhahtaa ”Äippäliini”. ”Silloin pitää ottaa myös vastuu tekemisistään. ”

Media-asiantuntija Hagerin mielestä lausunnot ovat tyypillisiä uudelle, koventuneelle ilmastolle.

”Jos nyt jotain olemme oppineet viime vuosina, niin ehkä sitten että ihmisten halu kommentoida asiota mistä eivät tiedä mitään on valtava. Fakta on kuitenkin se että Sini Sabotagen räppäyskunto heikkenee joka Idols-ohjelman jaksolta jos mitään ei tehdä, ja se on sääli. Vetoan ihmisyyteen.”

Kasper Diem -blogin saamien tietojen mukaan Suomen valtio ei ministeriön virkamiehen mukaan aio tehdä mitään Sinin vapauttamiseksi, ja koko asia kuitattiinkin tuhahduksella.


0 Shares
Tagged ,

5 thoughts on “Sini Sabotage viruu Pasilassa kansainvälisen TV-formaatin vankina

 1. El Pesó says:

  Free Sini, tilalle Freeman.

 2. Masa says:

  Onhan tämä kieli poskessa kirjoitettu… onhan?
  Okei, Pasilassahan sitä tuomarointia ei tapahdu ollenkaan vaan Stadikalla, Ratinalla, Oulun torin laidassa, Utin Jääkärirykmentissä ja Barona areenalla.

  Ja tuskinpa Siniä mihinkään pakotettu on!?

 3. Toinen Masa says:

  Joo. Korjataa juttuun: Sini on siirretty istumaan Barona-Areenalle odottamaan seuraavia kuvauksia. Voisiko Espoon kaupunki tehdä jotain Sinin pelastamiseksi?

 4. walopöllö says:

  Just det här var kanske inte så jävla roligt då… visst får man skämta om allt men trots allt är det typ vår levnadsmiljö som greenpeaceaktivisterna kämpar för, inget att direkt skämta bort. Om det här var menat som stöd för Greenpeace kommer det inte fram. :(

 5. Krtek says:

  Olen antanut itselleni kertoa, että tää Sini on oikeesti vaan käärimässä hilloa kavereidensa JVG:n opastuksella. Tää tislautuu olemaan ehkä läpikaupallisinta scheissea ikinä.

Leave a Reply