Bo Hager: Kopiointi on väärin

BoHagerLiten
Kirjoittanut Bo Hager

Viime aikoina uutisissa on taas saanut lukea miten yksiä sun toisia asioita on taas kopioitu. Ja se ei yhtään minua ihmetytä! Koska kyllä meno on sellaiseksi mennyt nykyään ettei tahdo mitään omperäistä enää syntyä juuri keneltäkään.

Toista se oli ennen. Ja jos ette usko minua niin antakaas kun minä palautan teille heti kättelyssä mieleen kolme omaperäistä, sinivalkoista menestystarinaa.

1. Rk 62
Kyllä se on suomalaisen insinöörin taidonnäyte tämä Suomen armeijan käyttämä kotimainen, punaposkinen rynnäkkökivääri! Se on lievittänyt monen varusmiehen koti-ikävää, ja onhan sitä myös ilo katsella.

Mutta hienoin asia on se, että kun suomalainen insinööri suunnittelee aseen, hän tekee sen niin että kaikki osat ovat yhteensopivia neuvostoliittolaisen AK-47:n kanssa, kaliiperia myöten – ei ole kuulkas amerikkalainen insinööri ikinä ajatellut niin pitkälle. Oikein silmäkulma kostuu kun miettii miten hienoa suunnittelua on tämä rynnäkkökivääri!

2. Maamme-laulu
Ja jos silmäkulma joskus vähän kostuisikin hienosta suomalaisesta kiväärisuunnittelusta, niin tämän pojan kyyneleet virtaavat vuolaana aina kun kuulee tämän komean kansallislaulumme soivan. On se vaan niin kaunis! Ja vaikka nyt jotkut kateelliset väittävätkin että tämä laulu on alunperin ruotsiksi laulettu versio Viron kansallislaulusta niin se ei kuulkaas tee siitä yhtään vähemmän ainutlaatuista! Epäisänmaalliset ihmiset voi nimittäin jättää ihan omaan arvoonsa.

3. Hesburger
Mutta kaikkein hienoin menestystarina on kuitenkin tämä meidän oma, sinivalkoinen Hesburger. Antakaas nimittäin kun kysyn teiltä näin: onko mikään muu yritys tehnyt yhtä paljon kotimaisen, sinivalkoisen hampurilaiskulttuurin edistämiseksi kun tämä firma? Ei ole, ja se on jotain mitä osaan arvostaa. Koska kopioija tulee aina riittämään, mutta kyllä se niin on että maailmassa tarvitaan myös esikuvia myös mitä tulee pikaruokaan.

Ainoa mitä olen ihmetellyt on että miksi Hesburger kutsuu perunoitaan ”ranskalaisiksi perunoiksi” vaikka kaikki tietävät että ne ovat kotimaisia? Mutta kai siinäkin jokin juju sitten on mitä en ymmärrä.

Mutta miettikääpä näitä seuraavalla kerralla kun seisotte kopiokoneen ääressä!


0 Shares
Tagged , , ,

Leave a Reply