Meillä ei juuri nyt ole varaa sellaiseen luksukseen että olisimme tukematta kulttuuria

Suomi valittiin aikaisemmin tällä viikolla jo kuudennen kerran maailman onnellisimmaksi maaksi. Maailmassa on 195 maata.

Jos vähäänkään seuraa tällä hetkellä vaalidebatteja, tästä onnellisuudesta ei tosin ole tietoakaan. Päinvastoin, moni asia vaikuttaisi olevan todella huonosti, ja mihinkään ei just nyt löydy rahaa. Varsinkin kulttuuri on kuulemma ”sellainen luksus johon meillä ei nyt ole varaa.”

Wikipedia määrittelee luksuksen ”hemmotteluna ja mukavuutena joka ylittää välttämättömän minimin”.

Juuri tämä sanavalinta tuo ikävästi mieleen miten monet tuntemani taiteilijat/musiikot saivat kokea todellisen toimeentulominimin pandemian aikana. Onneksi se on ohi. Mutta nyt ei ole siis oikea aika larpata että pandemia jatkuisi, vaan nimenomaan nostaa Suomi uuteen kultakauteen. Kannustamalla niitä taiteen- ja musiikintekijöitä jotka ovat vasta haparoiden päässeet takaisin jaloilleen.

Onko meillä varaa siihen? Suomi oli maailman onnellisimman maan lisäksi viime vuonna myös maailman 22. rikkain maa.

Maailmassa on 195 maata.


0 Shares
Tagged , ,