Suurin osa Suomen nykyisistä pääministereistä liikkeellä taloudellisten syiden vuoksi

Szlovák_korona_és_az_Euró

Politiikka puhuttaa Suomen kansaa tällä hetkellä, ja nimenomaan suuren vaalivuoden 2015 aikana syntyneet ministerivirrat. Tämä siksi että uuden tutkimuksen mukaan ”suuri osa” on nimittäin hakeutunut politiikkaan taloudellisten syiden vuoksi.

Tutkija Saaresmaan Jukan mukaan älypuhelin kädessä kulkevat ”elintasoministerit” alkavat tänä päivänä olemaan enemmän sääntö kun poikkeus.

”Taloudellisia syitä ministeriyteen ei voida missään nimessä poissulkea. Mutta sen lisäksi näkisi itse että Suomen poliittinen tilanne kumpuaa tällä hetkellä hallitsemattomasta keskustalaisuudesta.

Saaresmaa ymmärtää hyvin syyt miksi ministeriksi lähdetään.

”Otetaan vaikka pääministerimme, joka on ennen kaikkea liikemies. Silloin on ymmärrettävää että hakeudutaan positioon jossa voi edesauttaa sukulaisten liiketoimia. Lähettää rahaa kotiin, jos ymmärrät mitä tarkoitan.”

Tutkija Saaresmaalla heruaa kuitenkin myös ymmärrystä.

”Tämä seutu, pohjoispohjanmaa, mistä meidänkin pääministerimme on lähtenyt. Siellä on todella vaikeat olosuhteet ihmiselle. Ei ole ihme että lähdetään leveämmän leivän perään.”

Saaresmaa huokaa, mutta sanoo että on aika että ihmiset aukaisevat silmänsä ja näkevät touuden.

”Suuri osa poliittisista toimijoista on liikkeellä taloudellisten syiden vuoksi. Se on epäjärjestyksen aiheuttanut Suomessa.”

Tutkijalla ei ole suoraa lääkettä ongelmaan, mutta pitää hyvänän että asiasta puhutaan.

”Vaientaminen on pahin tapa suhtautua näihinkin vaikeisiin kysymyksiin.”


0 Shares
Tagged , ,