Tänään televisiossa: Design 3000 -sarjan kuudes osa, ”Istuminen”

2A

Hyviä uutisia – tänään televisiosta tulee mainion Design 3000 -sarjan kuudes jakso, joka käsittelee istumista.  Voiko muotoilijat pelastaa meidät liikkumattomalta elämältä? Tähän kysymykseen vastaa joukko huippumielenkiintoisia vieraita, niinkuin Peter Opsvik. Hän on kiinnostavaa kyllä tuolien vastustaja, vaikkakin on suunnitellut niitä koko elämänsä ajan.

Tuolienvastustaja

Myös Rosan Bosch päästetään ääneen, joka suunnittelee uudentyyppisiä kouluympäristöjä joissa istuminen ja sen vaikutus kasvaviin lapsiin on mietitty uusiksi. Rosanin suunnittelemassa luokkahuoneessa saattaakin olla keinotekoinen vuori, ja erilaisia pehmustettuja nurkkauksia joihin oppilaat voivat vetäytyä.

Rosan

Taidehistorioitsija Pia-Maria Montonen taas valoittaa istumisen historiallista ulottuvuutta, ja miten se liittyy Egyptin faaraoihin. Ei ole liioiteltua sanoa että Pia-Maria tietää kaiken tuoleista.

Piamaria2

Lopuksi käydään vielä Pasi Pennasen juttusilla, joka suunnittelee omaa huippunopeaa sähköautoaan Toroidionia. Koska Pasi on aikaisemmin ollut monen automerkkien palveluksessa, hän tietääkin kaiken autoohjaamon ergonomista.

Toroidion

Kaikenkaikkiaan siis huippumielenkiintoinen jakso, ja jos se pitäisi kiteyttää jollain tavalla lopputulos on että isuminen on vaarallista. Mutta onneksi tähän vaaraan mietitään kuumeisesti lääkettä tälläkin hetkellä ympäri Skandinavian.

Vaarallista

Design 3000 -sarjan istumisjakso siis tänään Yle Teema & Fem -kanavalla tänään kello 18.30 – mutta kärsimätön katsoo sen tietenkin saman tien tästä.

Iloisia katseluhetkiä!


0 Shares
Tagged ,