VR – yhteisellä näkyvyysmatkalla

Hyviä uutisia kaikki! VR:llä on tällä hetkellä meneillään kilpailu jossa pitää värittää junanvaunu. Perinteisestihän VR on suhtautunut varauksella junien töhrimiseen, mutta se oli ennen vanhaan, isoisä. Nyt on 2016, ja kaluston koristelemiseen suorastaan yllytetään.

osallistukilpailuun

Niin, siis väritys tapahtuu tietenkin tietokoneella, ha ha. Mutta VR lupaa kuitenkin että voittava ehdotus digitoidaan ja teipataan junavaunuun.

Hienoa! Mitä palkinnoksi?

mitapalkinnoksi

Ahaa? No sehän ei ollut kovin häävi palkinto. Mutta kai VR sentään tarjoaa matkat teippaamoon?

Ei valitettavasti:

Palkinnon voittaja vastaa muista mahdollisista palkinnon vastaanottamiseen tai käyttämiseen tai kilpailuun osallistumiseen liittyvistä kustannuksista.

Ahaa… nyt ymmärrämme! Ettei vaan palkintona olisi nyt sitä kunnon vanhaa näkyvyyttä!

VR:n FacebooksivullaJuha” vahvistaa että näin on. Mutta Juha haluaa kuitenkin myös muistuttaa että ”maailma odottaa jokaista joka haluaa tarttua tilaisuuteen.”

Kampanjaan liittyen VR on myös tehnyt videon:

mikameissa

Niin, mikä ”meissä suomalaisissa” oikeastaan on niin erityisen hienoa? Tässä oma arvauksemme:

mikameissa2

Ookoo. Me täällä Kasper Diem -blogissa näemme nyt asian näin:

1) VR haluaa uudet teippaukset junavaunuunsa. VR haluaa että sinä teet ne, ja odottaa satoja ehdotuksia.

2) VR ei kuitenkaan halua maksaa teippauksista. Tai maksaa tietenkin teippaamolle. Ja promovideon tekijälle. Ja nettisivujen ylläpidolle. Mutta ei itse taiteilijalle, koska taiteilijan pitää olla iloinen että saa tehdä töitä niin tärkeälle instituutiolle kuin VR:lle.

Nyt kun asiaa miettii niin tämähän muistuttaa aika paljon miten työttömiä aktivodaan vuonna 2016. Eli ehkä VR on vain sisäistänyt ajan hengen liiankin hyvin.

Valitettavasti me täällä Kasper Diem -blogissa emme itse pääse osallistumaan, koska kilpailussa on kahdenkymmenen vuoden yläikäraja. Mutta teimme kuitenkin ehdotuksen missä maksimoimme oman näkyvyytemme pelin hengen mukaisesti:

junateippaus

Ehkäpä siis meidän kohdalla voitaisiin tehdä poikkeus ikärajan suhteen? Koska me todellakin haluaisimme saada sen junanteippaus-katsomispalkinnon.


0 Shares
Tagged , ,