Testissä avaruusjäätelö

kaspericecream

Tänään meillä täällä Kasper Diem -blogissa on ollut testattavana pakastekuivattua avaruusjäätelöä. Pakkauksen mukaan tuote on kehitelty 1960-luvulla Apollo-avaruuslentoa varten, ja valmistutekniikka lienee kutakuinkin sama kuin pikakahvissa.

icecream1

Pakkauksessa on kylläkin Apolloa modernimpi avaruussukkulan kuva, mutta kaipa sielläkin jäätelö maistui. Me täällä Kasper Diem -blogissa arvostamme toisaalta sitä että pakkauksen tekstit tuovat mieleen Beastie Boysin Sabotage-videon.

infographic

Myös kääntöpuolen infografiikat ilahduttavat. Harvoin näkee näin informatiivista kuvaa maapallosta, ilmakehästä ja avaruudessa leijailevasta Trio-jäätelöstä.

glass1

Mutta miltä jäätelö sitten näyttää oikeassa elämässä? Foliopakkauksen sisältä löytyy yllättäen toinen pakkaus, rapiseva paperipussi. Sen sisältä taas löytyi itse jäätelö. Meidän yksilömme oli näköjään murentunut hieman. Se ei liene toivottava ominaisuus painottomassa tilassa, mutta emme tietekään ole mitään avaruuseksperttejä.

glass2

Miltä jäätelö sitten maistui? Lapsiraatimme käytti termejä niinkuin ”kuin vaniljajäätelöä mutta kovempaa”, ”maistuu jauholle” ja ”liian kovaa”. Aikuisraatimme taas kuvaili jäätelöä sanoilla ”liian makeaa”, ”öljyistä” ja ”maistuu jäätelölle joka on ollut liian kauan pakastimessa. Eltaantuneelle.”

Toisin sanoen avaruusjäätelö ei ollut kovin hyvää, vaikka lapsiraati söikin sen makeanhimoissaan.

Mutta suurin pettymys oli kuitenkin se että kun googlaa avaruusjäätelön paljastuu että avaruusjäätelöä ei ole ikinä tarjoiltu millään lennolla – astronautit eivät pitäneet sen mausta, ja murenevuus olisi jopa vaarallista painottomassa tilassa kun muruset olisivat leijailleet joka paikkaan.

Sen sijaan astronautit ovat kyllä nauttineet tavallista jäätelöä avaruudessa, mutta se lennätettiin avaruuteen tavallisessa pakastimessa. Avaruusjäätelö taas on näköjään alusta saakka ollut hupituote jota on voinut ostaa tyyliin museokaupoista.

Avaruusjäätelö. Odotimme sinulta niin paljon enemmän.
Arvosana: 1/5

 


0 Shares
Tagged , , , , ,