Miten lykätä asioiden hoitoa

Kuten moni vakituisista lukijoistamme saattavat tietää meillä Kasper Diem -blogin toimituksessa häärii vauva. Vauvat ovat mukavia, mutta mitä parasta, ne ovat myös finansiaalisesti kannattavia rahasampoja, koska niistä maksetaan selvää rahaa.

Vuodenvauva

Tätä rahaa sanotaan isyysrahaksi ja sitä haetaan Kelasta. Mutta totta puhuen me täällä Kasper Diem -blogissa olemme lykänneet tämän rahan hakemista, koska se on vaikuttanut henkisesti hankalalta ja mahdollisesti monimutkaiselta.

Mutta koska kuitenkin halusimme asiaan selvyyden kysyimme suoraan Kelan virkailijalta mikä olisi helpoin tapa.

”Menee osoitteeseen kela.fi ja klikkaa Lapsiperheet-kohtaa”, hän sanoi.

Kelafi

Tämän kohdan tunnistaa siitä että se on kuvitettu vaalealla lapsella joka leikkii miimikkoa. ”Olen lasikuutiossa enkä pääse ulos”, lapsi tuntuisi sanovan. ”Tämän jälkeen aion maalata kasvoni valkoisiksi ja kävellä vastatuuleen”.

Ja todellakin. Kyllähän varsinkin siinä lapsiperheen pikaoppaassa on tiettyä selkeyttä joka miellyttää hakijaa joka on asennoitunut siihen että tästä tulee hankalaa. Niin kuin me täällä Kasper Diem -blogissa. ”Isyysvapaa on enintään 54 arkipäivää, eli noin yhdeksän viikkoa, ja tästä enintään 18 arkipäivää vanhemmat voivat olla kotona samaan aikaan”. Mikä ettei.

Pikaoppaassa on myös suora hae etuutta -linkki jossa isyysrahaa voi hakea jos on pankkitunnukset lähellä. Meillä ei nyt ollut, mutta vaikuttaa kätevältä.

Lapsisyntyy

Paras kohta oli kuitenkin se minkä mukaan isyysrahaa voi hakea takautuvasti siihen saakka kunnes lapsi täyttää kaksi vuotta. Kyllä!

Vuoden vauva on nyt kahdeksan kuukautta, joten se mahdollistaa siis sinänsä helpon asian lykkäämistä vielä vuodella ja neljällä kuukaudella.

Toivottavasti vauva ei ikinä peri tätä luonteenpiirettä.

Tätä postausta sponsoroi Kela, joka haluaa kertoa miten asiointi kela.fi:ssä on helpompaa kuin luulisi. Ja niinhän se loppujen lopuksi on. Jos lapsiin ja Kelaan liittyvät asiat kiinnostavat niin kannattaa myös seurata Kela-Kerttua Facebookissa.


0 Shares
Tagged , , , ,