Tutkimus: suomalainen kädenpuristus ei pärjää kansainvälisessä vertailussa

Handshake

Hallituksen tällä viikolla julkaiseman tiedonannon mukaan suomalainen kädenpuristus merkitsee enemmän kuin satasivuinen juridinen sopimus. Tätä ollaan myös totuttu pitämään yleisenä totuutena. Tänään julkaistussa uudessa raportissa käy kuitenkin ilmi että sinivalkoinen kädenpuristus ei yletä kovin korkealle verrattaessa muihin maihin.

Itä-Suomen yliopiston tutkija Bo Hagerin mukaan suomalainen kädenpuristus on päinvastoin kuin ollaan tähän asti luultu arvoltaan vähäinen.

”Olimme yllättyneitä huomatessamme miten huonolle sijalle Suomi sijoittui maailmanlaajuisesti siihen nähden että tutkimuksessamma oli mukana monta diktatuuria ja totalitaarista valtiota. Erityisen huolestuttavana pidämme myös sitä että suomalainen kädenpuristus oli OECD-maiden häntäpäässä.”

Hagerin mukaan tutkimusta ei ole syytä kyseenalaistaa, koska juridisen sopimuksen sivujen määrä on kansainvälisesti erittäin luotetava mittari.

”Luen ääneen: portugalilaisen kädepuristus vastaa 250 juridisen sopimuksen sivua. Irlantilaisen 280. Ja kreikkalaisen henkilön kädenpuristus vastaa peräti 300 juridisen sopimuksen sivua.”

Mielenkiintoista on myös että nyt Suomeen saapuvien turvapaikanhakijoiden kädenpuristusindeksi on tutkimuksessa kautta linjan noteerattu korkeammalle kun suomalaisten. Irakilaisen kädenpuristus kun vastaa tutkimuksen mukaan 120-sivuista juridista sopimusta ja syyrialaisen peräti 180.

Bo Hager tiivistää.

”Tässä valossa suomalaisten suomalaista kädenpuristusta ei sovi kertakaikkiaan noteerata kovin korkealle.”

Suomen eduskunnassa tutkimusta on luettu suurella mielenkiinnolla, ja hallitus onkin ilmoittanut ryhtyvänsä ensi tilassa toimenpiteisiin suomalaisen kädenpuristuksen kilpailukyvyn nostamiseksi.

Tavoitteena on nostaa ensi vuoteen mennessä suomalaisen kädenpuristuksen arvoa viidellä prosentilla, jolloin Suomi olisi samalla tasolla Turkmenistanin kanssa. Tämä taas pelaistaisi Suomen maineen, jonka jälkeen talouden uskotaan lähtevään aivan uskomattomaan nousukiitoon.


0 Shares
Tagged , ,