Uusi kauppaketju aikoo menestyä kysymällä määrätietoisesti papereita elähtäneiltä ikinuorilta

Supermarket

Vähittäiskaupan duopoli saattaa lähivuosina murtua jos uusi Suomeen rantautuva kauppaketju saa tahtonsa läpi. Vielä nimeämätön ketju etsii tällä hetkellä kuumeisesti liiketiloja pääkaupunkiseudulta, ja suunnittelee vielä tänä vuonna avaavansa kaksi uutta myymälää.

Mutta siinä missä muut kaupat kilpailevat hinnalla tai palvelulla uusi kauppaketju uskoo saavansa kilpailuedun muista ketjuista yhdellä johdonmukaisella palvelulupauksella: kysymällä henkilöllisyyspapereita selvästi yli kolmekymmentävuotiailta, mutta ”nuorekkaasti” pukeutuvilta asiakkailtaan tupakka- tai alkoholiostosten yhteydessä.

Uuden kauppaketjun maajohtaja Bo Hager uskoo tähän strategiaan piinkovasti.

”Kuinka monta kertaa et olekaan nähnyt onnesta säteilevää Facebook-päivitystä siltä varhaiskeski-ikäistä tädiltäsi koska häneltä on kysytty kaupassa papereita alkoholin oston yhteydessä? Me haluamme vahvistaa tätä onnentunnetta kysymällä kaikilta 30–50 vuotiailta asiakkailtamme henkilöllisyyspapereita, vaikka ikää olisi jo silminnähden kertynyt mittariin.”

Maajohtaja Hager uskoo ajan olevan nyt tälle konseptille mitä otollisin. Hager mainitsee tärkeimmiksi kohderyhmikseen varsinkin leopardikuosia suosivat naiset, 40-vuotiaat lenkkareista innostuneet miehet sekä kaikki aikuiset jotka käyttävät kohtuuttoman paljon emoji-symboleita viesteissään.

”Henkilökuntamme on myös ohjeistettu kehumaan asiakkaiden nuorekasta ulkonäköä siinä vaiheessa kun he ovat vilkaisseet sitä valtavaa, 90-luvulla myönnettyä ajokorttia joka on lohkeillut reunoistaan. Markkinointitutkimuksemme mukaan asiakas palaa silloin 95% varmuudella tunnin sisällä hymyillen lisäostoksille.”

Päivittäistavarakaupassa usein asioiva Päivi Puotila on uutisesta mielissään.

”No mutta tämähän on kaikin puolin tervetullut uutuus! Tavallisessa kaupassa eivät ole pitkään aikaan edes suostuneet vilkaisemaan ajokorttiani vaikka kuinka heiluttaisin sitä ihan nenän alla.”

Puotila hymyilee vinosti.

”Jokainen tarvitsee kuitenkin rakkautta, ja jos en pysty saamaan sitä vanhasta kaupastani asioin mielelläni tässä uudessa. Siinä vaiheessa ei mitkään tuplabonukset paljon paina.”


0 Shares
Tagged , ,