Odottamaton käänne: Punavihreä kupla puhkesi viime yönä

Mushroommushroom

Helsinki / Kasper Diem

Helsinkiä ravisteli eilen valtava pamaus kun ns. punavihreä kupla puhkesi yllättäen eilen yöllä. Kasper Diem -blogi kävi ensimmäisenä paikalla.

Meritullinkadulla asuva seniorikansalainen Bo Hager ei ole elämänsä aikana nähnyt mitään vastaavaa.

”Heräsin kyllä aamuyöstä ison pamaukseen, muuta luulin että Kaartin kaupunkipataljoona se siellä vain harjoittelee. Aamulla herätessäni huomasin kuitenkin että se oli punvihreä kupla joka oli puhjennut yön aikana. Aikamoista.”

”Kaupunki on totisesti muuttunut yön aikana”.

Kantakaupungin kadut lainehtivatkin aamulla espressosta kun lukuisat kahvilanpitäjät tuhosivat raivoisasti etiopialaisilla ylätasangoilla kasvaneita kahvipapujaan korvatakseen ne suodatinjauhetulla vaaleapaahtoisella kahvilla.

Nimetömänä pysyttelevä kahvilanpitäjä kohauttaa hartioitaan kysyttäessä äkillisestä makumieltymysten muutoksesta.

”Ei vain maistu enää. Mutta hei, mikä olikaan Teksas- ja Dallaspullan ero? Pitäisi osata tilata oikein nyt kun meidän raakakakkuvalikoimamme menee myös uusiksi.”

Saaresmaan Jukka taas on juuri peittämässä baarinsa ulkoseinään maalattua isoa sateenkaarta harmaalla maalilla. Saaresmaa on pitänyt homobaaria jo kuutisen vuotta mutta on nyt ajattelemassa konseptiaan uusiksi.

”Tämä on todella outoa, mutta kaikki asiakkaani näyttäisivät eheytyneen yön aikana. Ei kai tässä auta muu kun ajatella bisnes uusiksi. Tervetuloa muuten ensi viikolla avajaisiin kun avaan tähän metsästysliikkeen.”

Myös siellä täällä näkyy kaadettuja raitiovaunuja koska niitä alettiin aamulla yleisesti pitämään ”epäsuomalaisina”. Ne tullaankin lähiviikkoina korvaamaan Lokomon valmistamilla tiehöylillä.

Tiehallinto on myös ilmoittanut että Sörnäisten Kurvi tullaan lähiaikoina päällystämään soralla ja piloottihankeena siihen tulaan keinotekoisesti luomaan ”nimismiehen kiharoita”. Siten se tuleekin jatkossa olemaan niin lähellä autenttista kylänraittia kun nykytekniikalla on mahdollista luoda.

Mutta miksi tämä täyskäännös yön yli? Ylilääkäri Bo Hagerilla Suomen yliopistollisesta keskussairaalasta on ilmiölle lääketieteellinen selitys.

”Ei ole mikään vahinko että nämä ihmiset ovat vaihtaneet näin radikaalisti näkökantaa yön aikana. Aina kun paise puhkaistaan ulos valuu mätää. Sen olen nähnyt kerta toisensa jälkeen toimiessani aikaisemmin päivystänä yleislääkärinä”

”Nyt täytyy vain toivoa ettei vastapuhkaistu kupla tulehdu.”


0 Shares
Tagged , ,