Jokakeväinen koirankakkakeskustelu julistettu avatuksi eduskunnassa

Eduskunta

Kasper Diem / Helsinki

Suomen eduskunta avasi tänään virallisesti jokakeväisen koirankakkakeskustelun. Keskustelu kävikin aamupäivällä Arkadianmäellä vilkkaana, ja kansanedustajat käyttivät eduskunnan kanslian mukaan ennätysmäärän puheenvuoroja.

Vihreiden mukaan koirankakka ei ole ongelma, ja se tulisi nähdä osana urbaania maisemaa. Vihreät muistuttivat myös maatuvien koirankakkapussien tärkeydestä.

Perussuomalaisten mukaan koirankakassa taas suurin ongelma on ulkomaalaistaustaiset koirat jotka kakkaavat röyhkeästi minne sattuu. Koirien tuontia maahamme pitäisikin Perussuomalaisten mielestä rajoittaa.

Vasemmiston mukaan kaikki koirankakkaongelmat juontavat siihen että kunnallisia koirapuistoja ei kerta kaikkiaan ole tarpeeksi. Vasemmisto toivookin puistojen pikaista lisärakentamista.

Kristillisdemokraatit taas halusivat muistuttaa että se kun pökäle kurkistaa lumihangesta on Jumalan lahja joista meidän kuuluisi olla kiitollisia. Kristillisdemokraattien mukaan koko koirankakka-asian voisikin antaa herran haltuun.

RKP:llä ei ollut asiasta selkeää mielipidettä, mutta halusi muistuttaa että koirankakka on ruotsiksi hundbajs.

Keskusta halusi omassa puheenvuorossaan muistuttaa että tässä taas nähdään että koiran luonnollinen ympäristö on maaseutu, ja että koirankakka kuuluu sinänsä Suomen kansallismaisemaan.

Sosialidemokraatit taas käyttivät oman puheenvuoronsa muistelemalla miten koirat kakkasivat 1970-luvulla.

Pisimmän puheenvuoron piti tällä kertaa Kokoomus, jonka mielestä markkinavoimat kyllä korjaavat kakat pois kaduilta jos niille vain annetaan mahdollisuus.

Eduskunnan puhemies keskeytti kuitenkin asian käsittelyn huomatessaan että ulkona sataa lunta, koska asia korjautuu sillä tavalla ikäänkuin itsekseen taas vähäksi aikaa.


0 Shares
Tagged , , , ,