Kasper Diem -blogin ilotulitusopas

Karjala

• Ilotulitteiden ampuminen on lain mukaan sallittua 31.1.–1.1 kello 18–02. Poikkeuksena tähän sääntöön ovat 8–12 vuotiaat pojat jotka saavat aloittaa ilotulitteiden käsittelyn jo 28. joulukuuta ja paukutella menemään pitkälle uuteen vuoteen. Sen he ovat totta vie ansainneet.

• Raketteja ammuttaessa kannattaa käyttää suojalaseja, mutta jos ilotulitteita on pimeässä vaikea nähdä suojalasit voi ottaa pois. Haluathan nähdä raketit omin silmin eikä minkään muovikerroksen läpi? Sehän on niinkuin söisi suklaapatukan kääreineen. Jos tämän seurauksena joudut kuitenkin onnettomuuteen ja sokeudut on joka tapauksessa lohdullinen ajatus että viimeinen asia jonka näit oli kaunis raketti, eikö vain?

• Ilotulitteiden kovaäänisestä luonteesta johtuen kotieläimet niinkuin kissat ja koirat viettävät perinteisesti uudenvuodenaaton sohvan alla. Muista siis varata huonekalujen alle riittävästi raikasta vettä ja pientä purtavaa pikku kauhusta jäykille tassuttelijoille seuraavaan päivään asti.

• Tiedäthän sen yhden kaverin jonka mielestä on joka vuosi tosi hyvä idea alkaa ammuskella roomalaisella kynttilällä holtittomasti päin väkijoukkoa? Tänä vuonna hänet saa sisäasiainministeriön erikoisluvalla laillisesti painia lumihankeen ja takavarikoida ilotulitteet.

Hyvää uutta vuotta toivottaa koko Kasper Diem -blogin henkilökunta perheineen!


0 Shares
Tagged , ,