Postin uusi logo: vuoden graafikko 2013 analysoi

Posti meni eilen ja uudisti logonsa. Kaikkihan lienevät yhtä helpottuneita siitä ettei firman nimi ole enää se ii:llä alkava, mutta entäs uusi tunnus? Vuoden graafikko 2013 Kasper Strömman analysoi.

Postilogo

Ensinnäkin, vaikka tietenkin kaipaamme postitorvea niin paluu oranssiin väriin on kuitenkin positiivista. Onhan se klassinen postin väri Suomessa. Mutta miksi posti-sana on halki?

Postin itsensä mukaan tämä symbolisoi vauhtia,  mutta se ei voi pitää paikkansa. Me tunnistamme nimittäin vauhdin kun näemme sen, ja se ei näytä tältä.  Tämä näyttää siltä että joku olisi saksinut sanan kahtia. Vai tuleeko allaolevasta posteljoonista muka vauhdikkaamman näköinen jos halkaisemme hänet?

p

Ei tullut. Ainoa selitys on siis että halkio symbolisoi Postin tulevia leikkauksia. Vai?

Ookoo, mutta entäs i-kirjain? Tiedotteen mukaan se kuvastaa pakettia, ja sehän on hauska idea. Mutta miksei lahjanaru ole samaa kulmikasta muotokieltä muun sanan kanssa, vaan pyöristetty päistään? Se ei vaikuta loppuun asti mietityltä ratkaisulta.

i

Selvä. Kyllähän kaikki ymmärtävät että toimistolle tulee sitä parempi kate mitä nopeammin työ tehdään, mutta ei tämän silti tarvitsisi olla mikään nopeuskilpailu. Voi ihan reilusti mennä tästä ensimmäisestä luonnoksesta eteenpäin ja tehdä liikemerkin valmiiksi ennen kuin rupeaa hermostuneesti järjestämään pressitilaisuutta.

Siihen saakka joudumme näköjään vain kaikki yhteisesti elämään näiden hätäisesti kyhättyjen logojen kanssa aina jopa kaksi vuotta kerrallaan ennen kuin joku keksii taas uudistaa ne.


1 Shares
Tagged , , , , ,

One thought on “Postin uusi logo: vuoden graafikko 2013 analysoi

  1. […] ilmettä ovat arvioinut muun muassa vuoden graafikko 2013 Kasper Strömman, sekä useat visuaalisen viestinnän nuoret ammattilaiset pingstate-sivustolla. Ja kuten asiaan […]

Comments are closed.