Kirja-arvostelu: BodyTalk – Kehonkieli työelämässä

Moni ei ehkä tiedä tätä, mutta olemme innokkaita kirjallisuuden ystäviä täällä Kasper Diem -blogissa. Tällä viikolla olemmekin lukeneet Judi Jamesin kirjan BodyTalk – Kehonkieli työelämässä.

Ensin kirjailijan itsensä antama tiukkasanainen varoitus kirjan alussa: ”Kehon kieli voi olla hauska keskustelunaihe kutsuilla, mutta työelämä on vakavampi asia. Muista että tämä kirja ei ole temppukirja.”

BodyTalk

Temppukirja tai ei, mutta ihan ensimmäiseksi täytyy kuitenkin saada yksi asia pois päiväjärjestyksestä: kansi. Emme tiedä teistä, mutta ainakin meille täällä Kasper Diem -blogissa tulee minioksennus suuhun kun katsomme sitä. Tehdään tämä heti selväksi: typografinen, pelkästään kirjaimiin perustuva kansi voi todellakin olla ookoo, mutta silloin ei saa antaa keskosen suunnitella sitä.

Mitä sanoitkaan? Liian kovaa arvostelua? Sisimmässäsi tiedät että olemme oikeassa.

Kauneuskuningatar

Mutta asiaan. Kirjaa lukiessa huomaa pian että lähes jokainen asento jonka ikinä olet ottanut on jollain tavalla väärä. Naisia varoitetaan eritoten käyttämästä tätä vastenmielistä kauneuskuningatar -asentoa.

”Tämän klassisen kauneuskuningatarasennon käyttäjä on joko turhamainen tai hän on seissyt pitkään ja siirtelee painoaan jalalta toiselle, koska hänen selkänsä on kipeä.”

Hamsterin kadet

Entäs tämä? ”Kutsun tätä asentoa hamsterin käsiksi, koska se on niin kamalan imelä ja muistuttaa hamsteria, joka on syömässä auringonkukan siementä.”

Onko tosin kukaan kirjan ulkopuolisessa maailmassa ikinä pitänyt käsiään näin? Jos on, niin tervetuloa muuten milloin tahansa töihin Kasper Diem -blogiin (emme maksa palkkaa).

seksia

Monen uuvuttavan asennon jälkeen sivulla 260 päästään kuitenkin vihdoinkin asiaan!

Seksuaalinen

Tämäkään luku ei tosin ole aivan tyhjentävä. Ainakin meillä täällä Kasper Diem -blogissa on suuria vaikeuksia erottaa venytetty sosiaalinen hymy ja seksuaalinen hymy toisistaan. Ja tämän jos minkään voisi kuvitella tuottavan ongelmia työelämässä.

Loppuarvostelu: Kirjassa on paljon vinkkejä, mutta tuntuu että niitä lukemalla jäykistyy entisestään kun jokaista liikettään pitää harkita niin tarkkaan. Toisin sanoen ensimmäistä kertaa elämässä ilmaisu ”ole vain oma itsesi” tuntuisi tekevän enemmän järkeä kun yksikään kirjan neuvoista. Mutta kuvitukset ovat sinänsä viihdyttäviä.

Arvosana: 7/10.

Lisää kirjallisuusarvioita:
Vaimon kultainen kirja
Barbien keittokirja
Leivo koirallesi


0 Shares
Tagged , , , , ,