Vuoden graafikko (2013) auttaa kiusanhenkien armolle joutunutta taloyhtiötä

Viime viikolla me täällä Kasper Diem -blogissa kirjoitimme helsinkiläisestä esikoulusta jonka lapset eivät saa leikkiä omalla pihallansa.

Ilta-Sanomien mukaan kiellon takana ei kuitenkaan ollut isännöitsijä niin kuin me kirjoitimme, vaan taloyhtiö. Mutta se ei tietenkään muuta sitä faktaa että lapset eivät vieläkään saa leikkiä omalla pihallansa.

Samaan aikaan tilanne on kuitenkin hämmentävä. Pihalla ei nimittäin tällä hetkellä ole minkäänlaisia leikkimisen kieltävää kylttiä. Mistä pikku ”paskiaiset” tietävät olla leikkimättä pihallansa?

KylttiA

Onneksi me täällä Kasper Diem -blogissa voimme auttaa. Moni ei nimittäin ehkä tiedä tätä, mutta Kasper Diem -blogin perustaja Kasper Strömman valittiin vuoden graafikoksi viime vuonna! Parin kieltokyltin suunnittelu ei siis sikäli ole homma eikä mitään.

Kyltti1a

1. Asiaton oleskelu leikkipuistossa kielletty lisäkyltillä koskee vain lapsia
Suunnittelussa kannattaa ottaa huomioon että lapset ovat lyhyitä. Kieltokyltit kannattaa siis asettaa tarpeeksi alas.

Kyltti1b

Huomaa että lisäsimme kyltin alle lisäkyltin . Miksi? Koska kukaan taloyhtiöstä ei tiettävästi vastusta aikuisia vieraita leikkipuistossa. Mutta jos puistossa törmäisi aikuiseen narkkariin märkivine avohaavoineen tilanne voisi muuttua uhkaavaksi. Pieni lapsi sen sijaan ei ole vastus eikä mikään taloyhtiön edustajalle. Kuusivuotiaan saa helposti ajettua tiehensä vaikka lehtipuheltimella.

Kyltti2a

2. Leikkiminen kielletty taloyhtiön alueella
Suunittelutyössä kannattaa kuitenkin ottaa huomioon että useimmat kuusivuotiaat eivät vielä osaa lukea. Siksi suunnittelimme toisen, visuaalisemman kyltin.

Kyltti2b

Tämä on jo paljon parempaa viestintää. Lapset ymmärtävät heti tästä kyltistä etteivät todellakaan ole tervetulleita. Ja taloyhtiön edustajillekin tulee mukavan miehekäs olo kun näkee kauhun kuusivuotiaan silmissä.

Kyltti3a

3. Leikkiminen pihalla rangaistuksen uhalla kielletty
Vai onko kielto sittenkään tarpeeksi selkeä? Suunnittelimme siis vielä kolmannenkin kyltin.

Kyltti3b

No niin, tämän luulisi tepsivän. Kyltti missä taloyhtiön edustaja lapioi huonosti käyttäytyviä lapsia kuoppaan ei luulisi jättävän mitään arvailujen varaan.

Ensiluokkaista graafista suunnittelua, Kasper!

Ja hei taloyhtiö, ei syytä huoleen, näistä kylteistä ei sitten tule laskua perään. On nimittäin aina mukava kun voi käyttää graafisen suunnittelun taitojaan johonkin hyödylliseen!


3 Shares
Tagged , , , , ,