Voiko tykkäyksellä oikeasti vaikuttaa?

Brokenthumb
Sosiaalisen median aikakaudella ns. ”tykkäykset” pseudovaluuttana on jo pidemmän aikaa puhuttaneet. Onko liian helppoa vain ”ottaa kantaa” hyvän asian puolesta klikkaamalla like-nappulaa sen sijaan että oikeasti tekisi jotain? Me kysyimme sosiaalisen median asiantuntijan Saaresmaan Jukan mielipidettä asiasta.

”Kuvailit juuri aika tyypillisen sosiaalisen median aikakauden ongelman. Kyllä, voit tykätä tärkeistä asioista niin että etusormeesi sattuu, mutta tekeekö se Tom of Finland -postimerkit nuoltaviksi? Ei tee.”

Pitääkö siis vain hyväksyä että olemme kaikki nykyään vain joukko ”slacktivisteja”? Saaresmaan Jukka ei näkisi tilannetta ihan näin pahana.

”Vaikka tilanne näyttääkin pulmalliseslta, niin vielä on yksi aihealue missä tykkäyksillä oikeasti on merkitystä – viilennettyjen kahvijuomien segmentissä. Minulle tuleekin heti mieleen yksittäinen tapaus missä jokainen meistä voi vaikuttaa.”

”Tämä ei välttämättä ole vielä tullut suuren yleisön tietoisuuteen, mutta haluaisin muistuttaa että vuoden 2013 graafikon Kasper Strömmanin uhkeaa kahvijuomaaiheista kilpailutyötä pystyy äänestämään täällä, ihan vaan painamalla tykkää-nappia. Ainakin henkilökohtaisesti se palauttaa uskoni sosiaaliseen mediaan ja vaikuttamisen mahdollisuuksiin.”

”Ja onhan se sitäpaitsi pirun komea juliste.”

FrezzaJulistePIENI

Saaresmaan Jukka onkin jo äänestänyt kahdesti, kahdelta eri tietokoneelta.

”Voimauttava kokemus joka valaa uutta uskoa koko internettiin. Tämä on tärkeämpää kuin yksi juliste. Tässä määritellään internet-pohjainen demokratia uudelleen.”

Osallistu vaikuttamiseen täällä.


0 Shares
Tagged , , ,