Mitä jos brändäisimmekin kerjäläiset enemmän pääsiäisnoitien kaltaisiksi?

409px-Easter_witch_Sk12_pääsiäisnoita_C

Tänään on pääsiäissunnuntai, päivä jolloin lapset perinteisesti puetaan romanikerjäläisten näköiseksi ja lähetetään anelemaan makeisia ovelta ovelle. Huom – ja nimenomaan sitten lapset. Ihmiset ovat hyvin konservatiivisia tämän asian suhteen, ja suhtautuvat epäluuloisesti aikuiseen mieheen joka soittaa ovikelloa ja vaatii suklaamunia ja rahaa. Tai ehkä olisi pitänyt nähdä vähän vaivaa ja oikeasti pukeutua pääsiäisnoidaksi ennen kierrosta.

Mutta mikä sitten loppujen lopuksi erottaa pääsiäisnoidan romanikerjäläisestä? Ulkoisestihan ryhmät ovat hyvin samannäköisiä. Mutta siinä missä kerjäläisiin suhtaudutaan epäluuloisesti niin trullit taas ovat rakastettuja perinnehahmoja. Käydään läpi ratkaisevat erot.

Koko
Pääsiäisnoidathan ovat lapsia kun taas romanikerjäläiset ovat pääasiassa aikuisia. Olisiko vastaus siis pienemmät kerjäläiset? Luultavasti se ei ole ihan näin yksinkertaista. Mutta siihen on syynsä että kerjäläiset istuvat aina maassa. Tämä puoli on siis tiedossa, mutta vaatii vielä vähän hiomista.

Vuorovaikutteisuus
Trullit jakavat vitsoja mikä saa toiminnan vaikuttaamaan reilulta ja vastikkeelliselta. Kerjäläiset taas eivät jaa mitään. Vitsoissako siis vastaus? Taas kerran se ei välttämättä ole ihan näin helppoa, koska niin käyttökelpoisia kuin vitsat ovatkin niin niihin saattaa kyllästyä jos niitä on tarjolla enemmän kuin kerran vuodessa. Mutta heti kun tulee vastaan halpa tai mielellään ilmainen tuote mitä jakaa olemme oikealla, trullien viitoittamalla hyväksytyn kerjäämisen tiellä.

Viestintä
Pääsiäisnoidilla on iskevä slogan, ”virvon varvon” jonka lausumalla ihmisten raha- ja suklaahanat aukeavat maagisesti. Kerjäläiset sanovat usein vain hiljaa ”please” jolla ei ole ollenkaan samaa vaikutusta. Voisiko uusi iskulause siis olla avain menestykseen?

Ratkaisu on siis yksinkertaisesti brändätä kerjäläiset enemmän pääsiäisnoitien kaltaisiksi jonka jälkeen paatuneinkin ”kerjäläisskeptikko” löysää kukkaronnyörejä ja heltyy näiden uusien, trullimaisen kerjäläisten edessä.

Pääsiäisnoidat – aina vaan ajankohtaisia vuosisadasta toiseen.


0 Shares
Tagged , ,