Oletko jo kokeillut nationalismigeneraattoria?

Pena

Moni on varmastikin jo ehtinyt kokeilla Finngenerator-nimensuomentajaa netissä. Tämä hauska applikaatio tekee mistä tahansa nimestä ”suomalaisen” kuuloisen, ja Matkailun edistämiskeskuksen tiedotteessa kerrotaankin että kyseessä on ”pieni leikkisä sovellus” joka toimii tehokkaana sisäänheittäjänä visitfinland.com -sivulle.

Tämä on loistava uutinen, koska Suomihan vilisee nykyään saastaisia, vieraskielisiä nimiä. Emmekä ikinä voi rakentaa voimakasta aitosuomalaista kansallisvaltiota jos nimikantamme rapistuu tällä tavalla.

Kokeillaanpa? Otetaanko niinkin ruma – joskin epätodennköinen – nimi kuin Ahmed Silverstein ja ajetaan se Finngeneratorin läpi.

seppo-aalto-2en

Niin paljon kauniimpi, eikö?

Viesti on selvä. Suomen kansa on jäänyt henkisesti ja aineellisesti muista jälkeen ja syynä tähän on kansallisen nimistön puute. Kansallishenkeä kun ei voi olla, niin kauan kun nimet ovat vierasperäisiä.

”Mutta Kasper” sanot nyt, ”testi on tehty ulkomaalaisille. Tämä on pelkästään eksoottinen hauskuutus niille.”

Ehkäpä niin, mutta se ei ainakaan viesti suvaitsevasta yhteiskunnasta joka on avoin monikulttuurisuudelle?

Joten kiitos Suomen valtio tästä työkalusta hiipuvan kansallistunteemme voimistamiseen!


0 Shares
Tagged , ,