Ratkaisuja koulujen homeongelmiin

8.4.9 home sweet home 2

Koulujen homeongelmat ovat taas viimeaikoina olleet näkyvästi otsikoissa, ja syystä: uusia ongelmakouluja ilmaantuu harva sen päivä.

Mutta siinä missä muu media keskittyy ongelmiin, Kaspermedia näkee ratkaisuja. Tässä siis Kasper Diem -blogin parhaimmat vinkit homeongelmien selättämiseen.

aBa outdoor teaching 2ei ole huonoa opetusilmaa

1. Järjestetään opetus ulkoilmassa
Tämä ratkaisu on niin ilmeinen että on oikeastaan kumma ettei sitä ole keksitytty aiemmin: jos luokkahuoneen sisäilma saa oppilaat oksentamaan, mikäs sen luontevampaa kun viedä opetus ulos pihalle? Happipitoinen ilma pitää oppilaat sitäpaitsi virkeinä, ja vuodenaikojen vaihtelu tulee näkyväksi osaksi opetussuunnitelmaa.

”Mutta Kasper” kuulen teidän sanovan, ”entäs sitten kun ulkona on kahdenkymmenen asteen pakkanen”?

SIlloin pätee tietenkin vanhankansan viisaus: ei ole huonoa opetussäätä – on vain huonoja opetusvaatteita.

BBSUITS2011

2. Suojapuvun käyttö
Jos juuri sinun koulusi ei ole remontointilistalla seuraavana ei myöskään ollenkaan kannata ujostella suojapuvun käyttöä. Ne ovat tänä päivänä huomattavasti mukavampia kuin ennen, ja sitäpaitsi saatavissa monessa kivassa värissä. Opettaja: vaihda vaikka väriä sesongin mukaan? Oppilas: oletko jo tutustunut uusiin Angry Birds -homesuojapukuihin? Suhtautukaa suojapuvun käyttöön positiivisena asiana!

article-1365781-0B25A1C000000578-861_634x509

3. Entäs jos homeongelma onkin lasten syytä?
Kasper Diem -blogi uskaltaa myös sanoa ääneen sen mitä moni ajattelee muttei uskalla sanoa ääneen: mitä jos vika ei olekaan 70-luvun tasakattoisissa, räystäättömissä rakennuksissa? Mitä jos vika onkin koko ajan ollut oppilaissa jotka tuo kotoaan pahoja homesieniitiöitä jotka rappeuttavat arvokasta, yhteistä koulurakennuskantaamme?
Sanomme vain että tätäkin mahdollisuutta kannattaa miettiä ennen kun menee taas syyttämään rakennusliikettä märän eristevillan asentamisesta seiniin.

SponsoredbyAurajuusto

4. Käännetään home joksikin positiiviseksi
Eikö olekin outoa että suomalaiset rakastavat homejuusto pitsan päällä, mutta vierastavat homeitiöitä ilmanvaihtohormissa? Ilman homettahan meillähän ei sitäpaitsi olisi esimerkiksi penisilliiniä, joten se pitäisi oikeastaan nähdän arvokkaana asiana.
Olisiko meidän siis korkea aika alkaa nähdä homekoulut rikkautena eikä vain murheenkryyninä? Ja heti kun saadaan elinkeinoelämä mukaan sponsoroimaan näitä kasvojenkohotustalkoita kukaan ei pian edes muista 2000-luvun alkuvuosia kun home nähtiin vain huonona asiana.

Tärkeintä on ettei heittäydy olosuhteiden uhriksi, vaan suhtautuu koulunkäyntiin ratkaisukeskeisesti!


0 Shares
Tagged , ,

2 thoughts on “Ratkaisuja koulujen homeongelmiin

  1. Tää oli kyllä parasta maanantaiaamuun! Kahvi ja kunnon naurut :)
    Keep going strong Kasper!

  2. Home Is Where The Heart Is says:

    Hienoa, että iänikuisesta ongelmien vatvomisesta on päästy ratkaisujen äärelle.

Leave a Reply